Effektiv lastsäkring med HESTAL CargoMaster

Det patenterade spännbandslyftsystemet HESTAL CargoMaster är ett specialdesignat system för att underlätta lastsäkring.

Systemet möjliggör positionering och fastsättning av spännbandshållare, utan åverkan. Tack vare en smart svivel- och fastsättningsteknologi, dras spännband, som ej används, automatiskt upp nära taket. Därifrån kan spännbanden snabbt och enkelt nås utan att lastprocessen störs.

CargoMaster är ett modulsystem som består av själva spännbandslyften och olika fastsättningsalternativ (beroende på fordonets takkonstruktion).

Fastsättning typ 501 är en fixerad fastsättning med remmar eller slangklämmor.
Fastsättning typ 502 är ett skjutbart rälssystem. Genom rullvagnar kan spännbandshållarna enkelt flyttas över hela lastytan. Detta möjliggör en snabb och mycket effektiv lastsäkring.

De största fördelarna med Hestal CargoMaster är tidsbesparing och ökad arbetssäkerhet. Tack vare smidiga lyftar och möjligheten att hantera spännbanden från marken slipper användaren klättra på flaket för att placera spännbanden och även den ansträngande överkastningen försvinner. Det sparar både tid och ökar säkerheten. Spännbandslyftarna tar minimalt med plats samtidigt som de gör det enklare att hålla spännbanden hela och rena.