15 maj - Aktuellt

Full kontroll

Den stora datarevolutionen inom transportsektor började för länge sedan: realtidsinformation erbjuder både logistikföretag och avsändare betydande konkurrensfördelar – en strategi som företag har använt framgångsrikt under många år

Telematikplattformen Cargofleet erbjuder i detta sammanhang en perfekt inkörsport. I sin tredje och senaste generation har lösningen blivit ännu mer mångsidig och intuitiv. Som en öppen plattform oberoende av fordonstillverkare sammanlänkar systemet blandade flottor, flottägare, speditörer och förare, samlar och skickar data från lastbilar, trailers, skåpbilar och växelflak samt visar informationen i ett lättanvänt menygränssnitt. Cargofleet 3 tog lite mer än ett år att utveckla – ett stramt schema som bara gick att klara tack vare den flexibla scrum-metoden, som Heiko Boch från produkthantering på idem telematics rapporterar:
– Vårt mål är att erbjuda full transparens i transportprocessen. För att göra detta behandlar allt-i-ett-telematikutvecklinsansvarig plattformen relevant information om transportordrar, fordonsanvändning, förarbeteende och last i enlighet med behov och målgrupper, visar informationen grafiskt och gör den tillgänglig i realtid. Dessutom kan föraren hämta alla data gällande ordern, fordonet, trailern och lasten på en Android-pekplatta via den tillhörande appen.
– Utvecklingen stannar inte där, berättar Boch. Vi vill fortsätta bortom datainsamling och kunna behandla informationen alltmer intelligent. För att uppnå detta behöver systemet automatiskt komprimera och behandla alla uppgifter för att skapa hjälpmedel för beslutsfattande för transportföretaget.

 

Etiketter: , , ,

Sök