Idén om en oberoende one-stop lösning för trailerövervakning blev verklighet

– Sanin Hadziomerovic, affärsutvecklare på iDEM

Det tyska företaget iDEM GmbH utvecklar flexibla telematiklösningar anpassade för alla typer av transporter.

Företaget grundades 2005 av Pete Jendras som redan då hade en mångårig erfarenhet från implementering av applikationer för kvalitetssäkring av kyltransporter.

TCONTROL är ett produktsortiment framtaget för transportbranschen i nära samarbete med kunder och deras dagliga behov. TCONTROL är moduluppbyggd och kan specialanpassas efter varje enskilt behov. Med telematiksystemet TCONTROL kan fordonsparkens läge och kondition kontrolleras på distans.

TCONTROL består av två delar, mjukvaran i form av anpassade program och hårdvaran som är tillverkad i damm- och vattentåligt material.

– Förenklat fungerar TCONTROL som en telefon för lastbilar, förklarar Sanin Hadziomerovic, affärsutvecklare på iDEM. En låda utrustad med GPS/GSM-antenn samlar data från hela systemet och skickar dessa via GPRS till centralserver (TCC). Via en webportal, dit data från den centrala servern överförs och därefter bearbetas och lagras, får man alltid aktuell information.

iDEMs flexibla transportövervakningssystem kan utnyttjas för alla fordonstyper såsom lastbilar, släp, växelflak etc oberoende av tillverkare.

TCONTROL erbjuder ett brett spektrum av tillämpningar, t ex temperaturkontroll, positionering, historiska data för använda vägar, aktiva felkoder, däcktryck, realtidsuppdatering av laststatus, doku- mentation av dörrars aktivitet med larmmeddelanden via SMS eller e-post, insamling av tekniska data från EBS-system.

Genom kontinuerlig övervakning höjs inte bara fordonsparkens effektivitet utan även säkerhet för varje enskilld transport. En dörrsensor ger möjlighet att kontrollera lastnings- och lossningstiderna och vid behov optimera dessa. Däcktrycksensor informerar om däckens tillstånd. Dessutom aktiveras larm om trailerns kylaggregat inte fungerar.

Som BPW kund har man tillgång till BPWs omfattande servicenätverk, där kvalificerade medarbetare står redo att hjälpa.

Du kan läsa mer på www.idem-gmbh.com.

Ladda hem PDF (eng):
BPW broschyr: ECO Tronic TCONTROL