Nya däck från Goodyear

Längre livslängd och lågt rullmotstånd

Nya KMAX- och FUELMAX-däcken underlättar och effektiviserar åkeriers däckval.
De nya lastbilsdäckserierna KMAX och FUELMAX, består av styr-, driv- och trailerdäck.

Namnen anspelar på deras egenskaper:
KMAX är Goodyears nya ”kilometerkung” byggt för maximal körsträcka, medan FUELMAX är framtaget för maximal bränsleeffektivitet.

KMAX-däcken är lämpliga för stadsdistribution och FUELMAX-däcken till fjärrtransporter.

De nya KMAX- och FUELMAX-drivdäcken uppfyller alla vinterdäckskrav, vilket innebär att de innehar symbolen alptopp/snöflinga (3PMSF) och även är M+S-märkta.
 

Goodyears KMAX-däck
– upp till 35 % längre livslängd än föregångarna

KMAX är en specialframtagen serie med lång livslängd för vägkörning. De ger längre körsträcka och bättre allsidiga egenskaper året runt än tidigare Goodyear-däck. Serien består av styrdäcket KMAX S, drivdäcket KMAX D och trailerdäcket KMAX T.
De nya däcken med upp till 35 % längre livslängd, möjliggör att åkerier kan köra ännu längre, med bra året-runt-egenskaper tack vare den förbättrade väghållningen och drivdäck som uppfyller alla krav för vinterkörning.
 

Goodyears FUELMAX-däck – upp till 10 % lägre rullmotstånd än föregångarna

FUELMAX är Goodyears bränsleeffektivaste serie och har lägst rullmotstånd av alla Goodyear-däck vid vägkörning samt väl avvägda prestanda överlag. Serien består av styrdäcket FUELMAX S,
drivdäcket FUELMAX D och trailerdäcket FUELMAX T.
Med upp till 10 % lägre rullmotstånd sänker de bränslekostnaderna och minskar CO2 -utsläppen. Dessutom har de upp till 15 % längre livslängd samtidigt som de är mångsidigare och har bättre väghållning.

 

FOMA informerar: KMAX och FUEL MAX från Goodyear