WAP

WAP Fahrzegtechnik GmbH är ett ägarstyrt företag i Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Günter Bröckling och Ralf Gröpper, båda idag VD, startade företaget 1994 med två anställda. Den första ordern från en stor bilproducent i regionen blev en solid grund för företagets fortsatta utveckling. Under de senaste åren har företaget fortsatt att växa stadigt, med hjälp av förtroende och långsiktiga relationer med både leverantörer och kunder. WAP Fahrzegtechnik är väldigt kundfokuserade och kan göra stora eller små produktionskörningar och på detta vis möta individuella önskemål.

FOMA samarbetar med WAP Fahrzeugtechnik och kan genom detta erbjuda ett brett sortiment av axlar, påskjutsbromsar, chassin och speciallösningar för släpvagnar upp till 3,5 ton.

I vårt sortiment hittar du högkvalitativa, tysktillverkade tappar, gummifjäderaxlar, ståltorsionsaxlar och spiralfjäderaxlar med trumbroms eller mekanisk skivbroms. Självklart levererar vi kompletta lösningar med enkla axlar, tandem eller äkta boggi med lastutjämning.