Om Foma

Foma – ett handelshus

Fordonsmateriel, som i dagligt tal förkortas till FOMA, är ett dotterbolag till BPW i Tyskland. BPW är en av världens största axeltillverkare. FOMA har funnits sedan 1964 och har ända sedan starten varit representant för just BPW:s produkter i Sverige.

FOMA säljer i princip allt som behövs för att bygga en påbyggnad på en lastbil eller en komplett släpvagn. Med dessa produkter kan FOMA betjäna allt ifrån kunder som bygger små personbilssläpvagnar med 500 kg totalvikt till de verkliga släpvagns-bjässarna som går i gruvorna i norra Sverige med 50 tons axlar.

Utveckling

FOMA är marknadsledande inom området och deltar också aktivt i det utvecklingsarbete, som bedrivs i samverkan mellan t ex lastbils-, släpvagnstillverkare och myndigheter. Professionell och kompetent teknisk rådgivning går hand i hand med våra tekniska lösningar. Kunskap, kvalitet och flexibilitet är våra nyckelord i processen att uppfylla våra kunders behov.

Förutom BPW axlar, representerar vi kända utländska företags produkter som används i byggande och underhåll av trailers och lastbilar och industrin i allmänhet. Genom att ständigt utöka vårt sortiment av produkter från branschledande leverantörer av komponenter för transport branschen är vi en seriös handelspartner.

Här finns kontaktuppgifter till våra medarbetare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *